Vermoedelijke opstelling Oranje: Van Gaal kiest voor debutant in 4-3-3-formatie

Vermoedelijke opstelling Oranje: Van Gaal kiest voor debutant in 4-3-3-formatie

01-09-2021 06:55 Laatste update: 12:53
177

Het Nederlands elftal lijkt woensdagavond in een 4-3-3-opstelling te beginnen aan de cruciale WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen. Justin Bijlow en Cody Gakpo zijn de opvallendste namen die aan de aftrap worden verwacht.

Oranje trapt woensdag om 20.45 uur af in Oslo. Het is de vuurdoop van Louis van Gaal, wiens derde ambtstermijn officieel gaat beginnen. De bondscoach kiest volgens De Telegraaf voor een 4-3-3-formatie en stapt daarmee af van de 5-3-2 van zijn voorganger Frank de Boer.

Bijlow kan zich opmaken voor zijn debuut onder de Oranje-lat. De Feyenoorder kreeg dinsdag in het partijspel tussen de basis en reserves de voorkeur boven Joël Drommel en Tim Krul. In de verdediging staan van rechts naar links Jurriën Timber, Stefan de Vrij, de teruggekeerde aanvoerder Virgil van Dijk en Daley Blind. Denzel Dumfries begint op de bank en Matthijs de Ligt is geschorst na zijn rode kaart tegen Tsjechië op het EK.

Het driemansmiddenveld wordt gevormd door Frenkie de Jong, Davy Klaassen en Georginio Wijnaldum. Ten opzichte van de laatste EK-wedstrijd tegen Tsjechië verliest Marten de Roon zijn basisplaats. In de voorhoede worden Steven Berghuis, Memphis Depay en Gakpo verwacht. PSV'er Gakpo wordt door Van Gaal beloond voor zijn goede vorm in de Eredivisie en Champions League.

Bij de presentatie van Van Gaal bleek dat de Oranje-internationals de voorkeur geven aan een 4-3-3-formatie, in plaats van de 5-3-2 van De Boer. Het levert Berghuis, die in de laatste wedstrijd van Ajax op de bank zat, een basisplaats op. Na de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen speelt Oranje tegen Montenegro (4 september) en Turkije (7 september).

Vermoedelijke opstelling Oranje: Bijlow; Timber, De Vrij, Van Dijk, Blind; Frenkie de Jong, Klaassen, Wijnaldum; Berghuis, Memphis, Gakpo.