'De zaakwaarnemer van Veerman zal zich echt achter de oren moeten krabben'

'De zaakwaarnemer van Veerman zal zich echt achter de oren moeten krabben'

01-09-2021 08:41
72

De zaakwaarnemer van Joey Veerman moet bij zichzelf te rade gaan. Dat vindt Kees Kwakman, die zag dat zijn plaatsgenoot deze zomer niet wegkwam bij sc Heerenveen.

Veerman stak zijn vertrekwens niet onder stoelen of banken, maar Heerenveen hield vast aan een vraagprijs van acht à tien miljoen euro. "Ze hebben het volste recht", zegt Kwakman bij het ESPN-programma Voetbalpraat over de houding van Heerenveen. "De zaakwaarnemer van Veerman zal zich toch echt achter de oren moeten krabben. Die heeft hem een contract laten tekenen, zonder clausule. Dan zijn dit de consequenties."

In de laatste dagen van de transferperiode was AZ het meest concreet voor Veerman: de Alkmaarders boden volgens de middenvelder vier tot vierenhalf miljoen euro. Heerenveen was echter onvermurwbaar. "Triest is het niet", vindt Kwakman. "Joey heeft gewoon een goed salaris, maar het is zonde dat hij niet bij een betere club kan spelen. We willen zien of hij het aankan. Wat gebeurt er als hij bij AZ of PSV op het middenveld gaat spelen?"