'De communicatie van John van den Brom is ongepast, ik vind het onaanvaardbaar'

'De communicatie van John van den Brom is ongepast, ik vind het onaanvaardbaar'

Gepubliceerd: woensdag 1 september 2021 om 09:28wo 01-09-2021 om 09:28

John van den Brom heeft geen goede sier gemaakt in België. Hij vroeg zich hardop af waarom bondscoach Roberto Martinez zelden of nooit spelers van KRC Genk opneemt in de selectie van België, tot ergernis van René Vandereycken.

Vandereycken, zelf ooit bondscoach van de Rode Duivels, noemt het de grootste onzin. 'Ik vond de communicatie van John van den Brom ongepast', reageert hij in Het Nieuwsblad. 'Hij zei dat de spelers er intern zelfs cynische opmerkingen over maakten. Ik heb het zelf meegemaakt dat clubcoaches openlijk kritiek uitten op mijn selectie als bondscoach en vind dat onaanvaardbaar.'

De woorden van Van den Brom hebben ook geen enkel effect, weet Vandereycken. 'Ik weet niet in welke mate de bondscoach dat soort zaken hoort of leest, maar je doet er sowieso alleen maar kwaad mee. Het is legitiem om van mening te verschillen met de bondscoach, maar de manier waarop hij dat uitte, was ongepast.' De Genk-trainer miste onder meer Bryan Heynen en Théo Bongonda in de selectie van België.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws