'Ophef bij NEC door vaccinatieregels: boze teammanager stapt na tien jaar op'

'Ophef bij NEC door vaccinatieregels: boze teammanager stapt na tien jaar op'

01-09-2021 09:44
439

Ophef bij NEC: volgens de Gelderlander wordt in de jeugdopleiding onderscheid gemaakt tussen gevaccineerden en niet-gevaccineerden. Het heeft Pascal Arnts, teammanager van de beloftenploeg, doen besluiten om na tien jaar op te stappen.

Jeugdspelers die niet zijn ingeënt tegen het coronavirus mogen niet meetrainen met het eerste elftal. Ook moeten ze op de bank verplicht anderhalve meter afstand houden en dragen ze tijdens krachttrainingen en wedstrijdbesprekingen een mondkapje. Elke maandag en vrijdag ondergaan ze een sneltest. Voor gevaccineerde jeugdspelers gelden deze regels niet.

Het zorgt voor problemen, aldus de Gelderlander: bij NEC O21 hebben twaalf van de in totaal 21 spelers een vaccinatie geweigerd, waaronder drie spelers met een profcontract. Zij kunnen daardoor niet meetrainen bij de hoofdmacht. Het hele pakket heeft teammanager Arnts doen besluiten om op te stappen. Ook jeugdspelers, trainers en ouders zijn niet blij met de werkwijze van NEC.

"Dit beleid is gebaseerd op de regels die zijn opgesteld door de KNVB en het RIVM, het landelijke beleid", reageert een woordvoerder van NEC tegenover de Gelderlander. "Belangrijk detail is dat dat gedurende anderhalf jaar naar ieders tevredenheid is geweest en uitgedragen. Als een individu daar nu tegen is, is dat voor zijn rekening. We gaan dan niet ons beleid opeens omgooien."

Volgens Evgeniy Levchenko, voorzitter van spelersvakbond VVCS, volgt NEC de regels niet. "De club mag helemaal niet vragen of iemand gevaccineerd is. Ik vind het niet netjes dat er verschil wordt gemaakt tussen de spelers. Dat is ook niet wat we met de KNVB hebben afgesproken."