'PSV spreekt relatief hoog dooverkooppercentage af met Juventus'

'PSV spreekt relatief hoog dooverkooppercentage af met Juventus'

01-09-2021 10:15 Laatste update: 10:48
101

PSV kan in de toekomst nog een aardig zakcentje verdienen aan Mohamed Ihattaren. De club heeft met Juventus een doorverkooppercentage afgesproken, meldt het Eindhovens Dagblad.

Het percentage is hoger dan normaal, voegt de krant daaraan toe. Maar hoeveel het is, is niet duidelijk. Mocht Ihattaren het op zijn heupen krijgen in Italië, dan kan PSV in ieder geval nog iets van de investering terugzien.

Ihattaren was een jaar of twee geleden zo'n 20 à 25 miljoen euro waard, maar hij paste niet in het spel van Roger Schmidt en mede daardoor verdampte zijn transferwaarde. Ihattaren hield zich niet aan bepaalde afspraken, waardoor hij door PSV verbannen werd.

In Italiaanse media wordt gemeld dat PSV vijf tot zes miljoen euro ontvangt voor Ihattaren, maar dat klopt niet volgens het ED, dat het wel heeft over 'enkele miljoenen'. Ihattaren had bij PSV nog een contract tot het einde van dit seizoen, dus hij moest nu verkocht worden om een transfervrij vertrek te voorkomen.

PSV verkoopt Ihattaren aan Juventus, dat hem meteen weer doorverhuurt aan Sampdoria. Hij heeft in Italië tot de zomer van 2025 getekend.