FC Emmen slaat dubbelslag bij FC Groningen op Deadline Day

FC Emmen slaat dubbelslag bij FC Groningen op Deadline Day

01-09-2021 10:28
31

FC Emmen heeft op de laatste dag van de transferperiode een dubbelslag geslagen bij FC Groningen. Het neemt twee talenten op huurbasis over: Kian Slor en Joël van Kaam (foto).

Slor had een aflopend contract bij Groningen, dat inmiddels is verlengd tot 2025. De aanvaller speelde tot nu toe zeven officiële wedstrijden in het eerste elftal. Bij Emmen kan Slor vlieguren gaan maken. 

"Kian is een interessante speler. Hij kan op verschillende aanvallende posities uit de voeten, is fysiek sterk, snel en kan een doelpunt maken. Dat zijn specifieke kwaliteiten en wij denken dat hij die bij FC Emmen nog verder kan ontwikkelen", zegt technisch directeur Mark-Jan Fledderus op de clubsite van Groningen. "Omdat wij veel vertrouwen hebben in Kian, hebben wij zijn contract opengebroken en verlengd. In Emmen kan hij de rest van dit seizoen laten zien wat zijn potentie is. Wij zullen het op de voet volgen en wensen hem heel veel succes."

Van Kaam
Ook Van Kaam maakt het seizoen op huurbasis af bij Emmen. "Wij zien in Joël een speler voor de toekomst. Wij denken dat het voor zijn ontwikkeling heel goed is dat hij op het niveau van de Keuken Kampioen Divisie gaat voetballen. We hebben vorig jaar aan Jan Hoekstra, Romano Postema en Thomas Poll kunnen zien dat dit een goede stap is in de groei van jonge spelers", zegt Fledderus. 

"Met FC Emmen heeft Joël daarbij een club, die de ambitie heeft om bovenin mee te draaien. Dus de druk van het wekelijks moeten presteren is een interessant onderdeel van het profvoetbal, waarmee hij te maken gaat krijgen. Wij gaan zijn prestaties nauwgezet volgen en wensen Joël heel veel succes in Emmen."