Vader De Jong vertelt verhaal achter Barça-move: 'We dachten: dat wordt hem niet'

Vader De Jong vertelt verhaal achter Barça-move: 'We dachten: dat wordt hem niet'

01-09-2021 11:35 Laatste update: 11:56
94

Niet alleen Luuk de Jong is dolblij met zijn overstap naar FC Barcelona, ook bij vader George gaat de vlag uit. Hij kreeg de ontwikkelingen van minuut tot minuut mee en vertelt zijn verhaal bij het Omroep Brabant-programma Wakker!

Dinsdagavond lekte uit dat Barcelona een last-minute poging zou doen bij Sevilla voor De Jong. Het was door tijdsgebrek even peentjes zweten, maar het is gelukt: De Jong is speler van Barcelona. Vader George noemt het 'heel apart om dit mee te maken'.

Hij had de transfer naar Barcelona niet zo snel durven te voorspellen. "Dat is wel heel apart", zegt hij. "Er was al een tijdje contact, we wisten dat het speelde. Maar we hadden natuurlijk te maken met de financiële situatie van Barça, wat wel en niet kon."

De Jong achtte de kans klein dat een transfer nog zou lukken. Toch kwam het goed. "We dachten: dat wordt hem niet meer", zegt zijn vader. "Toen appte Luuk mij dat ik de telefoon op moest nemen. Hij was gebeld, om vijf uur werd alles echt definitief in gang gezet. Toen was het nog wel spannend tot middernacht. We leven mee, natuurlijk", zegt George. "Aan de andere kant zit ik ook met zijn makelaar samen te kijken hoe we het papierwerk goed voor elkaar kunnen krijgen. Wat we wel en niet accepteren. Het ging gisterenavond alleen om de grote lijnen. Als die kloppen zeggen wij ook: op tijd tekenen."

Barcelona en Sevilla brachten de transfer diep in de nacht naar buiten, maar zelfs toen was het nog niet rond. "Dat is wel het aparte. Barcelona en Sevilla hebben alles voor twaalf uur ingediend, maar toen werd het stil. Zelfs toen we om een uur of zeven wakker werden was er nog geen honderd procent groen licht. Het stond overal, maar de bevestiging was er nog niet. Nu is alles honderd procent rond."