Wijnaldum is 'zoekende' bij PSG en begrijpt lovende Frenkie de Jong nu

Wijnaldum is 'zoekende' bij PSG en begrijpt lovende Frenkie de Jong nu

01-09-2021 14:20
52

Het is wennen voor Georginio Wijnaldum: na vijf seizoenen Liverpool speelt de tweede aanvoerder van Oranje nu voor Paris Saint-Germain. In Frankrijk is hij ploeggenoot van Neymar, Kylian Mbappé, Sergio Ramos én sinds kort Lionel Messi.

"Bij Liverpool begon het verdedigen voorin", vertelt Wijnaldum in een uitgebreid interview met Voetbal International. "Mané, Firminio, of wie er ook stonden, ze gaven gas. Maar dat wil niet zeggen dat de jongens bij Paris Saint-Germain niks doen. Ik vind juist dat ze veel arbeid verrichten, ook tijdens de trainingen. Het is nu zoeken naar de afstemming, veel spelers zijn nieuw, we moeten allemaal wennen. Ik ook."

Wijnaldum speelt samen met sterren als Neymar, Mbappé, Ramos en Messi, maar hecht daar zelf niet zoveel waarde aan. "Ik ben er nu een tijd en ik zie zo veel kwaliteit, alles is kwaliteit, eigenlijk. Maar dat zegt dan nog niks. Ik merk dat de teams in Frankrijk heel veel respect hebben voor Paris Saint-Germain. Wat gaan die dan vervolgens doen: ze houden de ruimtes klein en maken het ons zo moeilijk mogelijk. Dat heeft dan weer invloed op onze manier van spelen en mijn eigen rol in het team. Het is niet gek dat we nog even zoekende zijn en ik zelf dus ook."

De samenwerking met Messi is hoe dan ook speciaal, erkent de dertigjarige middenvelder. "Ik heb tegen hem gespeeld, maar leer nu de mens Lionel Messi kennen. Ik begrijp nu waarom Frenkie (de Jong, red.) altijd zo vol lof was over Messi. Hij is een van de beste spelers aller tijden en kan als hij wil zich anders gedragen dan anderen, maar in gedrag is hij zo down to earth: open en vriendelijk voor iedereen."