Bosz heeft beet en gaat werken met transfervrije wereldkampioen Boateng

Bosz heeft beet en gaat werken met transfervrije wereldkampioen Boateng

Gepubliceerd: woensdag 1 september 2021 om 14:52wo 01-09-2021 om 14:52

Laatste update: woensdag 1 september 2021 om 14:56wo 01-09-2021 om 14:56

Peter Bosz heeft beet: Jérôme Boateng is de nieuwe verdediger van Olympique Lyon. De 32-jarige Duitser was transfervrij, waardoor zijn komst na de transferdeadline afgerond kon worden.

Boateng heeft voor twee seizoenen getekend. Hij was transfervrij na zijn vertrek bij Bayern München, waardoor hij niet was gebonden aan de transferdeadline. Wel was er haast geboden: Lyon moet uiterlijk woensdagmiddag de spelerslijst voor het komende Europa League-seizoen indienen bij de UEFA.

In Lyon krijgt Boateng te maken met Bosz. Hij staat sinds deze zomer aan het roer bij de club, die slecht is begonnen aan de Ligue 1-campagne. Lyon heeft na vier wedstrijden slechts vijf punten verzameld en staat daarmee op de negende plaats.

Boateng kwam eerder uit voor Hertha BSC, Hamburger SV, Manchester City. De laatste tien seizoenen speelde hij bij Bayern München, waar hij grote successen vierde met twee Champions League-titels, negen landstitels en vijf nationale bekers. Ook werd de verdediger in 2014 wereldkampioen met Duitsland.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws