'Barcelona laat Koeman contract verlengen als hij aan drie eisen voldoet'

'Barcelona laat Koeman contract verlengen als hij aan drie eisen voldoet'

01-09-2021 15:59
58

FC Barcelona gaat Ronald Koeman mogelijk een aanbieding voor een contractverlenging doen, meldt Cadena SER. De Nederlandse oefenmeester kan zijn aflopende verbintenis onder specifieke voorwaarden met één seizoen gaan verlengen.

Koeman moet namelijk wel voldoende sportief succes behalen voordat hij daadwerkelijk mag gaan verlengen bij Barça, zo klinkt het. Wat de Nederlander specifiek moet bereiken met de Catalaanse club, wordt niet duidelijk. De speelwijze van Koeman gaat ook meespelen in een mogelijk contractaanbod.

Tot slot kijkt de clubleiding van Barcelona naar de strategische aanpak van Koeman. Hoe hij bijvoorbeeld om zal gaan met kind van de club Riqui Puig, die zeer in de smaak valt bij president Joan Laporta, gaat ook bepalend worden.

Koeman staat sinds vorig seizoen voor de groep bij Barcelona. Afgelopen zomer was het nog zeer de vraag of hij aan zou blijven in Camp Nou. Laporta gaf zichzelf de ruimte om te praten met andere coaches, maar kon vanwege de financiële situatie van Barça geen trainerswissel doorvoeren. Daardoor is Koeman nog steeds de coach van de club.