Update: FC Twente ziet Menig na transferdeadline nog vertrekken

Update: FC Twente ziet Menig na transferdeadline nog vertrekken

01-09-2021 18:55 Laatste update: 01-09-2021 18:55
28

Queensy Menig gaat FC Twente verlaten, meldt TC/Tubantia. De 26-jarige vleugelaanvaller kiest alsnog voor een transfer naar Partizan Belgrado. Servische media spreken van een transfersom van rond de 700.000 euro.

Menig had bij Twente nog een éénjarig contract. Woensdag is de linksbuiten aangekomen in Servië om zijn transfer af te ronden, nadat VoetbalPrimeur dinsdag al meldde dat een transfer dichterbij kwam. Twente en Partizan zijn nu ook akkoord over de transfersom. Tubantia heeft het precieze bedrag niet weten te achterhalen, maar Servische media melden dus dat Twente zeven ton gaat verdienen.

Een maand geleden vertelde Menig nog dat hij geen trek had in een overstap naar Partizan. Nu gaat hij de transfer echter toch maken. Technisch directeur Jan Streuer legt uit waarom hij meewerkt aan de overstap. "Ik wilde hem graag behouden, maar soms moet je ook kijken naar de financiële belangen van de club."

Doordat de Servische transferperiode pas op 17 september sluit, kan Menig nu nog een transfer maken. Toch is haast geboden voor de linksbuiten en zijn nieuwe club: Partizan heeft tot en met donderdag de tijd om spelers in te schrijven voor de Conference League.

Update: Queensy Menig is definitief vertrokken bij FC Twente. De 26-jarige aanvaller tekent voor drie seizoenen bij Partizan Belgrado, dat zijn komst donderdagochtend aankondigt. Twente ontvangt naar verluidt 700 duizend euro uit Servië. Menig had een aflopend contract in Enschede.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie