Van Gaal niet op afgesproken tijd bij de NOS: 'Ik ging weer naar het toilet'

Van Gaal niet op afgesproken tijd bij de NOS: 'Ik ging weer naar het toilet'

01-09-2021 20:32
26

Louis van Gaal zorgde woensdagavond even voor consternatie bij zijn officiële Oranje-rentree. De bondscoach zou om 20.10 uur de NOS te woord staan, maar deed dat tien minuten daarna pas.

De doorgaans zo punctuele Van Gaal was even zoek en bleek samen met perschef Bas Ticheler in de catacomben van het Ullevaal Stadion in Oslo te zitten. "Ik was aan het wachten, voor jou", opende hij het uitgestelde vraaggesprek met Jeroen Stekelenburg. "Dat duurde lang, dus toen ging ik maar weer naar het toilet."

Nadat dit misverstand opgehelderd was, kon de blik weer gericht worden op de wedstrijd van woensdagavond. Oranje zal tegen Noorwegen weer in een 4-3-3 systeem spelen, in plaats van de 5-3-2 die tijdens het EK gehanteerd werd. "Als zoveel jongens aangeven dat ze liever 1-4-3-3 spelen: wie ben ik? En als ik maar twee dagen trainingstijd heb... Bij het WK (in 2014, toen Oranje met Van Gaal wél 5-3-2 speelde, red.) had ik zes weken trainingstijd, dan is het heel anders. Een ander systeem, dat vergt tijd om dat in de hoofden van deze spelers te krijgen. In Nederland zijn ze gewend om 1-4-3-3 te spelen."

Noorwegen en Nederland trappen om 20.45 uur af in Oslo. Beide landen hebben zes punten gepakt in hun eerste twee WK-kwalificatiewedstrijden.