Nationaliteit van in Zwitserland geboren De Jong vertraagde Barcelona-deal

Nationaliteit van in Zwitserland geboren De Jong vertraagde Barcelona-deal

01-09-2021 21:28 Laatste update: 21:59
26

Luuk de Jong rondde in de nacht van dinsdag op woensdag een historische Deadline Day-transfer naar FC Barcelona af, maar zijn zaakwaarnemer Louis Laros heeft zenuwslopende uren achter de rug. De deal kon om half vier 's nachts pas wereldkundig gemaakt worden.

De Jong zette volgens het Algemeen Dagblad om 23.54 uur zijn handtekening, waarna Barça vijf minuten later – één minuut voor de deadline dus – de administratie doorgaf aan de Spaanse bond. Hierin stond echter dat de 31-jarige spits in Nederland was geboren, terwijl hij in het Zwitserse Aigle ter wereld kwam. "Zo'n formaliteit moet dan bekeken en besproken worden", aldus Laros tegenover het AD. "Gelukkig is het goed gekomen, maar dáárom duurde het zo lang."

De deal was pas definitief rond toen De Jong al sliep en Laros kon uiteindelijk opgelucht ademhalen. "De stress op zo'n avond, pfff….Dat is echt geen pretje", stelt de ervaringsdeskundige. "Ik heb internationaal al twee keer het record van 'laatste last-minutetransfer' gebroken met Ricky van Wolfswinkel (de huidige FC Twente-spits verkaste op 31 augustus 2015 van Norwich City naar Real Betis, red.)."

De Jong heeft inmiddels een rugnummer gekregen van FC Barcelona. Waar land- en naamgenoot Frenkie de Jong zijn vertrouwde nummer 21 behoudt, zal de spits met nummer 17 op de rug spelen.