Van Dijk noemt Gakpo in reactie: Kan gebeuren, mag eigenlijk niet gebeuren

Van Dijk noemt Gakpo in reactie: "Kan gebeuren, mag eigenlijk niet gebeuren"

01-09-2021 23:45
94

Virgil van Dijk keerde woensdagavond terug bij het Nederlands elftal en moest één tegendoelpunt incasseren. Die viel doordat Cody Gakpo te laat naar voren stapte na een afgeslagen corner, zag ook Van Dijk.

De PSV-aanvaller hief buitenspel op, waardoor Erling Braut Haaland in balbezit kwam en kon scoren. "Inderdaad, we sluiten aan en helaas is Cody degene die achterbleef", liet Van Dijk weten aan de NOS. "Kan gebeuren. Mag eigenlijk niet gebeuren, maar goed: dan moeten we dat voor de wedstrijd eigenlijk beter doen."

Het bleef uiteindelijk bij 1-1 en concurrent Montenegro stak Oranje de helpende hand toe, door diep in de blessuretijd 2-2 te spelen tegen koploper Turkije. "Ik hoorde het net, ja", aldus Van Dijk, die echter niet te veel naar de concurrentie wilde kijken. "Ik vind dat wij niet te veel afhankelijk moeten zijn van andere landen. De komende twee wedstrijden moeten we winnen, daar gaan we voor."

Oranje speelt op zaterdag thuis tegen Montenegro en mag drie dagen later proberen revanche te nemen voor de uitnederlaag tegen Turkije in maart. De Turken staan één punt voor op Nederland, Noorwegen en Montenegro.