'Van Dijk kwam naar me toe en zei: volgens mij heb je mijn vinger gebroken''

'Van Dijk kwam naar me toe en zei: volgens mij heb je mijn vinger gebroken''

02-09-2021 06:48 Laatste update: 02-09-2021 06:48
49

Erling Braut Haaland dacht dat hij woensdagavond, tijdens het duel tussen Noorwegen en Nederland in de WK-kwalificatie, per ongeluk de vinger van Virgil van Dijk brak. Dat vertelt de 21-jarige spits na afloop van de wedstrijd voor de camera van TV2.

Van Dijk moest in de tweede helft na een duel met Haaland naar de kant om een probleem met zijn vinger te verhelpen. "Ik geloof dat ik Van Dijk zijn vinger gebroken heb", vertelt Haaland na afloop van de wedstrijd over dat moment. "Van Dijk kwam namelijk naar me toe en zei: volgens mij heb je mijn vinger gebroken. Ik weet niet precies hoe het gebeurde."

Op de persconferentie na afloop van de wedstrijd werd overigens duidelijk dat Van Dijk zijn vinger niet brak, maar dat hij uit de kom schoot. Haaland gaf na de wedstrijd ook aan trots te zijn op Noorwegen. "We speelde tegen één van de beste landen ter wereld en we konden goed meekomen. Ik ben trots op het resultaat, ook al hebben we niet gewonnen."

Het fenomeen van Borussia Dortmund opende in de eerste helft de score, nadat Memphis Depay de bal verloor op het middenveld en Cody Gakpo de buitenspelval ophief. Bondscoach Stale Solbakken liet na de wedstrijd tegen Oranje aan TV2 weten genoten te hebben van zijn spits. "Erling was waarschijnlijk de beste op het veld. Hij heeft pech dat hij maar één keer scoorde", aldus Solbakken. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s