Meijer prijst De Jong na overstap naar Barça: 'Hij is een mooi voorbeeld'

Meijer prijst De Jong na overstap naar Barça: 'Hij is een mooi voorbeeld'

02-09-2021 08:16 Laatste update: 08:25
18

Rogier Meijer speelde jarenlang in het shirt van De Graafschap en was in het seizoen 2008/2009 teamgenoot van Luuk de Jong bij de Superboeren. De huidige trainer van eredivisionist NEC prijst de Oranje-international, die een transfer naar FC Barcelona mocht maken.

"Je ziet hoe ver je kan komen als je heel hard werkt en altijd jezelf wilt verbeteren. Daar is Luuk een mooi voorbeeld van", stelt Meijer in gesprek met De Gelderlander. De Jong maakte op Deadline Day de spectaculaire overstap van Sevilla naar FC Barcelona. De Catalanen huren de spits voor een jaar, met een optie tot koop.

"Luuk kwam over vanuit de jeugd. Hij ging toen al volle bak alle duels in en kon al heel goed koppen", herinnert Meijer zich over de periode van De Jong bij De Graafschap. "Hij gaf op jonge leeftijd al extra energie aan het elftal. Het was een echte doorzetter. Nuchter, en gewoon gas geven."

Volgens Meijer heeft De Jong door hard te werken een mooie carrière uitgestippeld. "Hij ging heel bewust van De Graafschap naar FC Twente. Daarna heeft hij bij PSV, in Duitsland en bij Sevilla gespeeld. Allemaal fantastische clubs. Ik gun hem het allerbeste en vind het fantastisch dat er weer een Nederlander naar Barcelona gaat", aldus Meijer.