Boadu: 'Ik wilde met betere spelers de concurrentie aangaan'

Boadu: 'Ik wilde met betere spelers de concurrentie aangaan'

02-09-2021 08:40 Laatste update: 10:47
28

Myron Boadu nam deze zomer na acht jaar afscheid van AZ. De spits verkaste naar AS Monaco, waar hij voor het tekenen van zijn contract Cesc Fàbregas tegen het lijf liep. De voormalig wereldkampioen en speler van de Franse club vroeg Boadu om naar Monaco te komen, niet wetende dat de spits al in gesprek was met de club.

"Hij wist wie ik was en vroeg of ik naar Monaco zou komen, omdat hij dacht dat ik naar Nice zou gaan", vertelt Boadu in gesprek met de NOS. "Ik stelde hem gerust en zei dat ik gewoon naar Monaco zou komen." Boadu was overigens niet enorm onder de indruk van de ontmoeting met Fàbregas. "Achteraf denk je misschien: wow, ik heb Fàbregas ontmoet, maar op zo'n moment is het gewoon je teamgenoot."

De oud-speler van AZ vertelt dat een transfer naar Nice nooit een serieuze optie is geweest. "Het verhaal van AS Monaco sprak me aan. Ze zien veel potentie in me. Ze vertelden dat ze nog een speler zoals ik miste. Dus het is nu aan mij om te laten zien dat ik dat echt ben."

Bij Monaco kent Boadu stevige concurrentie, mede door de aanwezigheid van Wissam Ben Yedder en Kevin Volland. Voor de eenmalig Oranje-international was dat ook een reden om naar Monaco te verkassen. "Ik wilde graag betere spelers om me heen en met hen de concurrentie aangaan. Ik denk niet zo van: zij zijn bij voorbaat beter. Ik ben daar om me meteen te laten zien."