Transferklucht rond Pratto in Feyenoord-serie: 'Alleen daarom zei Advocaat 'ja''

Transferklucht rond Pratto in Feyenoord-serie: 'Alleen daarom zei Advocaat 'ja''

02-09-2021 11:20
108

Arne Slot niet, maar Lucas Pratto wel: Rob Labree, als executive producer betrokken bij de negendelige documentaireserie over Feyenoord, vertelt aan de Volkskrant dat de veelbesproken transfer van de Argentijnse spits uitgebreid aan bod komt.

Feyenoord opende vorig seizoen de deuren van De Kuip en het resultaat is sinds woensdag te zien op streamingplatform Disney+. Eén van de interessante gebeurtenissen was de aanstelling van Arne Slot in december: AZ was woest en ontsloeg de trainer, maar de contractbesprekingen in Rotterdam zijn niet te zien. "Feyenoord had geen zeggenschap over derden, zoals Slot", legt Labree uit aan de Volkskrant.

"En je kunt nooit overal bij zijn. Het ging om de grote lijnen. Een daarvan is het gedoe met de spitsen, die veel geblesseerd waren. Daarom huurden ze in januari Lucas Pratto, van River Plate uit Argentinië. Een heel slecht idee, bleek al snel."

"Je ziet hoe het begint", vertelt Labree. "Assistent-trainer Cor Pot reageert enthousiast op een filmpje van Pratto en tipt technisch directeur Frank Arnesen. Bij de medische keuring was er al twijfel, maar ze moesten iets, met weinig geld. Dick Advocaat zei alleen 'ja' omdat er anders helemaal niemand zou komen."

Labree complimenteert Feyenoord voor het feit dat er geen beelden uit de documentaire zijn geknipt. "Zoiets is ons nooit gevraagd. Feyenoord had een andere insteek: ze merken dat Ajax, en in mindere mate PSV, bekender zijn in het buitenland en dat irriteert. Hiermee willen ze zichzelf internationaal meer op de kaart zetten. Ze snappen dat het niet werkt als je dat in een gepolijst verhaaltje stopt, daar prikken kijkers doorheen."