Van Gaal maakt compliment: 'Zó’n groep heb ik eigenlijk niet eerder meegemaakt'

Van Gaal maakt compliment: 'Zó’n groep heb ik eigenlijk niet eerder meegemaakt'

02-09-2021 12:58
44

Louis van Gaal wisselde Steven Berghuis in de rust van de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen, omdat hij meer van de Ajax-aanvaller verwacht. Dat vertelt de bondscoach aan Voetbal International.

Van Gaal begint door te zeggen dat hij 'met een goede groep werkt' bij Oranje. "Het is een heel blije groep die verantwoordelijkheid wil nemen, die inbreng heeft in de tactiek, in de visie, in alles. Zó’n groep heb ik eigenlijk niet eerder meegemaakt, maar het moet leiden tot een betere technische en tactische uitvoering", zegt hij na de 1-1 in Oslo tegen VI.

"Want ze hebben het in zich, zeker het gedeelte waar ik het net over had", vervolgt de optimistische bondscoach. "Je kan zeggen dat de buitenspelers niet goed waren tegen Noorwegen, maar volgens mij bereidde Berghuis toch die goal voor met dat passje op Wijnaldum die vervolgens Klaassen bediende die 'm binnen schoot."

Op de suggestie dat één actie niet goed genoeg is, antwoordt Van Gaal: "Nee, maar los daarvan, ik heb ook spelers op de bank en ik moet keuzes maken. Ik heb Berghuis gewisseld, omdat ik meer van hem verwacht, ook in het uitvoeren van de opdrachten en taken die bij zijn positie horen."