Ajax verliest besloten oefenwedstrijd van AZ, Wijndal maakt rentree

02-09-2021 14:23
140

AZ en Ajax hebben donderdagmiddag een besloten oefenwedstrijd tegen elkaar gespeeld. Het duel, dat gespeeld werd zonder internationals, werd gewonnen door de Alkmaarders: 2-1.

AZ en Ajax troffen elkaar op het AFAS Trainingscomplex van AZ. Bij de Alkmaarders maakte doelman Peter Vindahl zijn debuut en mocht Owen Wijndal zijn eerste minuten van het seizoen maken. De linksback was herstellende van een blessure.

AZ was in de eerste helft de bovenliggende partij, Ajax wist maar weinig gevaar te stichten. Mede dankzij een sterk keepende Remko Pasveer stond het bij rust nog 0-0. Na rust brak Donny Warmerdam namens Ajax de wedstrijd open. Maar in de slotfase scoorde AZ twee keer. De 1-1 was van Fredrik Midtsjo en de winnende van Mohamed Taabouni.

Opstelling AZ: Vindahl, Witry, Letschert, Beukema, Martins Indi, Wijndal, Midtsjo, De Wit, Clasie, Reijnders, Oosting

Opstelling Ajax: Pasveer, Mazraoui, Schuurs, Musampa, Douglas, De Waal, Warmerdam, Labyad, Antony, Danilo, Neres