Jonk over situatie-Van de Ven: 'Het is vooral de omgeving, spijtig'

Jonk over situatie-Van de Ven: 'Het is vooral de omgeving, spijtig'

02-09-2021 14:40 Laatste update: 18:56
49

Wim Jonk is blij dat FC Volendam goed uit de arbitragezaak is gekomen. Die was aangespannen door het kamp-Micky van de Ven, die dolgraag naar VfL Wolfsburg wilde, maar geen medewerking kreeg.

Wolfsburg deed een bod van twee miljoen euro, maar dat werd resoluut geweigerd door Volendam, dat ook al een bod van 1,5 miljoen van Olympique Marseille van tafel veegde. Van de Ven kon zich zowel sportief als financieel verbeteren, maar de arbitragecommissie van de KNVB stelde Volendam op alle punten in het gelijk. Op Deadline Day kwamen Wolfsburg en Volendam er alsnog uit over Van de Ven: 3,5 miljoen euro exclusief bonussen en een doorverkooppercentage.

Wedden

Meer odds

"Ik ben blij met de uitspraak die gedaan is, dat is ook belangrijk voor het Nederlandse voetbal", zegt Jonk tegen NH. "Dit soort gelden moet op een goede manier verdeeld worden. Dan vloeit het geld terug op de goede manier, waardoor je ook andere talenten kansen kunt bieden."

Jonk betreurt de gang van zaken, maar is blij dat Volendam er goed vanaf is gekomen. Hij heeft Van de Ven nog gezien bij zijn afscheid. "Helaas is het tot een conflict gekomen. En of hij er veel mee van doen heeft gehad? Ja, hij is er als hoofdpersoon onderdeel van, maar het is vooral de omgeving die dingen creëert en dat vind ik wel spijtig."