Atalanta hield AZ lang in spanning: 'Toen kregen we pas wat op papier'

Atalanta hield AZ lang in spanning: 'Toen kregen we pas wat op papier'

02-09-2021 15:30
40

De uitgaande transfer van Teun Koopmeiners naar Atalanta zorgde zo nu en dan voor hoofdbrekens bij Max Huiberts. De technisch directeur van AZ onderhield vier maanden lang contact met de Italianen.

Atalanta informeerde al vroeg naar Koopmeiners, maar hield zich ook lang stil. Huiberts ondervond daarmee een andere stijl van onderhandelen dan hij gewend is. "Voor het eerst sprak ik met een Italiaanse club en dat ging op een iets andere manier dan met bijvoorbeeld de Franse clubs", vertelt hij tegenover AZ TV. "Die waren veel sneller en directer."

Door de Italiaanse stilte dacht de technisch directeur nog even aan het behouden van zijn captain. "Soms was het af en toe wat stil op de lijn en dat vonden we niet zo erg, want een extra jaar Koopmeiners hadden we natuurlijk net erg gevonden. Maar de laatste dagen van de markt werd het echt concreet en vier dagen voor het sluiten van de window kregen we wat op papier."

Rond de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen was wel duidelijk dat de linkspoot naar Bergamo zou vertrekken. "Rond die wedstrijd gaf Atalanta heel duidelijk aan dat ze er echt vol voor wilden gaan. Dat bleef toch best wel lang uit, want uiteindelijk hoor je toch graag van de club zelf dat het echt concreet is. Dat was toen pas zo."