'Of ik nu weer aanvoerder zal zijn bij AZ? Ja, daar ga ik wel van uit'

'Of ik nu weer aanvoerder zal zijn bij AZ? Ja, daar ga ik wel van uit'

02-09-2021 16:27
34

Owen Wijndal verwacht dat hij de nieuwe aanvoerder van AZ is. De linksback, die hersteld is van een liesblessure en tijdens een vriendschappelijke wedstrijd tegen Ajax (2-1) weer wedstrijdritme opdeed, zou dan Teun Koopmeiners opvolgen.

Vorig seizoen was Wijndal bij afwezigheid van Koopmeiners ook al de captain en dus denkt de linksback dat weer te kunnen verwachten. Over anderhalve week maakt hij waarschijnlijk zijn rentree in het competitietreffen met PSV en dan zou hij de band weer kunnen dragen."Daar ga ik wel van uit", zegt hij na afloop van het oefenduel met Ajax tegenover AZ TV. "Ik moet het wel nog even aan de trainer vragen. Hebben jullie hem toevallig gezien?"

Tijdens de oefenwedstrijd droeg de linkervleugelverdediger ook de verantwoordelijkheid van de aanvoerder en dat sterkte hem in zijn overtuiging. "Vorig jaar eindigde ik ook al zo, dus ik denk het wel. De trainer heeft het alleen nog niet bevestigd. Ik weet niet wie er nog terugkomen van internationale wedstrijden die aanvoerder kunnen zijn, maar ik denk dat het tussen Bruno Martins Indi, Jordy Clasie, Timo Letschert en mijzelf gaat."