'Utrecht greep op Deadline Day naast ex-Feyenoorder als opvolger van Kerk'

'Utrecht greep op Deadline Day naast ex-Feyenoorder als opvolger van Kerk'

02-09-2021 17:22 Laatste update: 18:59
51

FC Utrecht probeerde op de slotdag van de transfermarkt toch een nieuwe vleugelaanvaller te halen. De club communiceerde dat het geen opvolger voor Gyrano Kerk hoefde te hebben, maar meldde zich alsnog in Leeds.

De Telegraaf kan op basis van bronnen in Engeland melden dat Utrecht inzette op een huurdeal voor Crysencio Summerville. De 19-jarige vleugelaanvaller, die door de Engelsen overgenomen werd van Feyenoord, mocht echter niet weg van Leeds en trainer Marcelo Bielsa. De Argentijn is naar verluidt zeer tevreden over de ontwikkeling van Summerville.

De kleine aanvaller mocht bij alle drie de Premier League-wedstrijden van dit seizoen op de reservebank bij het eerste team plaatsnemen en dus viste Utrecht achter het net. De Domstedelingen waren niet de enige Eredivisie-club die mistastte in Leeds, want ook Cambuur, Groningen en Heerenveen hoopten zaken te kunnen doen.

Summerville werd vorig seizoen door Leeds overgenomen van Feyenoord, waar hij niet doorbrak. De Rotterdammers verhuurden hem eerder aan FC Dordrecht en ADO Den Haag en daar maakte de vleugelspeler veel indruk.