Onana sluit voorlopig aan bij Jong Ajax: 'We hebben al twee keepers gehaald'

Onana sluit voorlopig aan bij Jong Ajax: 'We hebben al twee keepers gehaald'

02-09-2021 17:35 Laatste update: 18:11
192

André Onana mag op zaterdag 4 september weer meetrainen en zal dat in eerste instantie bij Jong Ajax gaan doen. Dat heeft de Amsterdamse club besloten. De goalie uit Kameroen moet bewijzen dat hij een plekje in de eerste selectie verdient.

De dopingschorsing van Onana loopt op 4 november af, maar hij kreeg van het CAS toestemming om twee maanden eerder al te beginnen met trainen. Ajax meldt nu dat dat in het beloftenelftal zal gebeuren. "Wij hebben besloten dat Andre de keeperstraining en teamtrainingen zal beginnen bij Jong Ajax", zegt directeur voetbalzaken Marc Overmars op de clubsite.

Overmars heeft Onana op de hoogte gebracht van de beslissing van Ajax. "Nu is de vraag of hij een plekje in de A-selectie kan verdienen. We zijn verder gegaan zonder hem en hebben al twee keepers gehaald tijdens zijn schorsing. Daar zitten getalenteerde en ervaren keepers bij. Het team is al begonnen aan het seizoen en zit nu middenin het proces van teambuilding."

De Amsterdammers haalden Onana in 2014 op bij FC Barcelona, waarna hij in het seizoen 2016/2017 eerste doelman werd in de Johan Cruijff Arena. In de seizoenen die daarop volgden groeide de Kat uit Kameroen uit tot een uiterst betrouwbare goalie, maar in februari vorig jaar legde hij een positieve dopingtest af. Daardoor kwam Maarten Stekelenburg in het doel terecht.