Ten Hag waarschuwt: 'Schikken naar Ajax, anders heb je een probleem'

Ten Hag waarschuwt: 'Schikken naar Ajax, anders heb je een probleem'

02-09-2021 17:52
216

Ajax roerde zich niet op de slotdag van de transfermarkt en dat was naar tevredenheid van trainer Erik ten Hag. De regerend landskampioen wist de selectie van vorig seizoen grotendeels bij elkaar te houden en dat noemt de Tukker goed nieuws.

Ten Hag belde op Deadline Day wel nog even met Marc Overmars, de directeur voetbalzaken van de Amsterdammers. "Hij zei dat het een rustige dag zou worden voor Ajax", vertelt de trainer tegen Ajax TV. "Daar ben ik wel blij mee, want dat betekent dat wij nu een goede selectie hebben die in balans is. Dat is niet onbelangrijk. Nu komt het op finetunen aan."

De kritiek dat de selectie van Ajax nu te vol is, wordt door Ten Hag weerlegd. "Wij hebben al die spelers ook nodig. We zitten in een seizoen na een EK, een Copa América en een Gold Cup. Daarnaast is er nog steeds corona, gaat Zuid-Amerika een extra interlands spelen en komt er in januari een Afrika Cup. Continu zullen er spelers niet beschikbaar zijn en daar moet je op inspelen. Dat hebben wij in ieder geval gedaan."

Het aantal goede spelers in de Amsterdamse spelersgroep betekent dat de oefenmeester iedere wedstrijd scherpe keuzes moet maken. "We hebben inderdaad veel goede spelers, maar het belang van Ajax staat bovenaan. Daar zal een speler zich naar moeten schikken. Wie dat niet doet, heeft een probleem. Het gaat erom dat we samen prijzen winnen."