Solide Oranje-start voor Bijlow: 'Zie je veel, is ingezet door Manuel Neuer'

Solide Oranje-start voor Bijlow: 'Zie je veel, is ingezet door Manuel Neuer'

02-09-2021 21:52
56

Ed de Goeij denkt dat Justin Bijlow in potentie de vaste keeper van het Nederlands elftal kan worden. Het enige waar de voormalig keeper over twijfelt is de fysieke gesteldheid van de Feyenoord-keeper, die regelmatig geblesseerd is.

"Bijlow laat zich niet gek maken en doet gewoon zijn ding", begint De Goeij in gesprek met De Telegraaf. "Dat zie je terug bij die één-tegen-één met Erling Haaland. Daar bleef hij heel rustig. Hij bleef goed kijken en maakte zich goed breed. Dat is tegenwoordig de stijl die je veel ziet, ingezet door Manuel Neuer. Vroeger zou een keeper in zo'n situatie sneller gaan liggen met het risico dat je een stiftje à la Bergkamp over je heen krijgt."

Of Bijlow op dit moment de nummer één is onder de Oranje-lat, durft De Goeij nog niet te zeggen. "Maar hij zou het wel kúnnen worden. In principe heeft Bijlow alles om voor langere tijd de nummer één van Oranje te zijn. Het enige vraagteken is zijn fysieke gesteldheid. Hij heeft de afgelopen jaren toch met aardig wat blessures te maken gehad. Dat is voor een deel pech, maar heeft ook te maken met zijn stijl van keepen. Hij neemt af en toe veel risico, onder andere bij het uitkomen. In sommige situaties is hij een beetje te gretig", zo sluit De Goeij af.