Officieel: Ronaldo krijgt rugnummer 7 toegewezen na Man United-terugkeer

Officieel: Ronaldo krijgt rugnummer 7 toegewezen na Man United-terugkeer

02-09-2021 21:22
29

Het is officieel: Cristiano Ronaldo gaat dit seizoen spelen met rugnummer 7 bij Manchester United. Dat maakt de Engelse club donderdagavond bekend via de clubkanalen.

In zijn eerste periode bij United 'schreef Ronaldo al historie met rugnummer 7', zo valt er op de site van United te lezen. Ronaldo kwam in zijn eerste periode bij United, tussen 2003 en 2009, tot 292 wedstrijden. Hierin wist hij 118 keer het net te vinden, won hij negen prijzen waaronder drie Premier League-titels en de Champions League.

Verschillende clubiconen droegen rugnummer 7 in hun tijd bij United, waaronder George Best, Bryan Robson, Eric Cantona en David Beckham. Edinson Cavani, die eigenlijk met rugnummer 7 speelt, geeft het nummer op zodat Ronaldo ermee kan spelen. De Uruguayaan heeft gekozen voor rugnummer 21, het nummer dat hij ook draagt bij het nationale elftal.

De eerste mogelijke wedstrijd voor Ronaldo na zijn terugkeer op Old Trafford is op zaterdag 11 september, wanneer United het in eigen stadion opneemt tegen Newcastle United.