'Mendy (Man City) wordt verrast: geen VIP-cel tijdens verblijf in de gevangenis'

'Mendy (Man City) wordt verrast: geen VIP-cel tijdens verblijf in de gevangenis'

02-09-2021 23:30
86

Benjamin Mendy, verdediger van Manchester City, wordt beschuldigd van vier pogingen tot verkrachting en het seksueel misbruiken van drie mensen en wacht zijn rechtszaak af in de gevangenis. Hij had daar een VIP-cel verwacht, maar kreeg die tot zijn verrassing niet.

The Sun, een Engelse boulevardkrant, schrijft dat de Franse City-back zich een ongeluk schrok toen hij te horen kreeg dat hij geen speciale behandeling zou krijgen. Hem was verteld dat hij in een VIP-blok zou vertoeven, maar dat bleek uiteindelijk om een VP-blok (Vulnerable Prisoners) te gaan. Daar zitten vooral gevangenen die van seksuele misdrijven verdacht worden.

Een bron laat aan de krant weten dat Mendy niet te genieten was. "Het was echt een flinke klap voor hem toen hij na binnenkomst in de gevangenis zag met wie hij zijn afdeling zou moeten gaan delen. Op zijn zachtst gezegd was hij daar niet blij mee. Een ontnuchterende ervaring, dat was het zeker voor hem."

Sinds vrijdag zit Mendy in voorlopige hechtenis. City heeft hem al geschorst en nu moet de vleugelverdediger afwachten wat er in zijn rechtszaak allemaal gezegd zal worden. De eerstvolgende zitting staat gepland op 10 september. In 2017 betaalden The Citizens nog zestig miljoen euro voor de Fransman, die toen de duurste verdediger ter wereld werd.