'Barça, Real en Juve houden vast aan Super League en schakelen PR-bureau in'

'Barça, Real en Juve houden vast aan Super League en schakelen PR-bureau in'

Gepubliceerd: vrijdag 3 september 2021 om 08:20vr 03-09-2021 om 08:20

Laatste update: vrijdag 3 september 2021 om 10:11vr 03-09-2021 om 10:11

FC Barcelona, Real Madrid en Juventus hebben de Super League-plannen nog niet uit hun hoofd gezet. De projectorganisatoren zouden in zee gaan met een PR-bureau. Dat moet ervoor zorgen dat de competitie een beter imago gaat krijgen.

Onder meer Der Spiegel, The Sun en RMC Sport maken melding van dat nieuws. Het desbetreffende PR-bureau heet Flint en is gevestigd in Londen. Het bedrijf is bezig om een dossier op te stellen onder de naam 'De weg vrijmaken voor de Super League: strategieën voor wederopbouw, herstart en overwinning'. 

Via deze weg willen Barça, Real en Juve meer steun verzamelen voor de nieuwe competitie. Toen in april naar buiten kwam dat de Super League opgezet ging worden, zorgde dat voor een stormvloed aan kritiek. Dat moet met dit initiatief dus voorkomen worden. Onder meer politici, journalisten en bonden moeten door ingrijpen van het PR-bureau overtuigd raken van de Super League.

Aanvankelijk lieten twaalf club weten achter de plannen van de baanbrekende competitie te staan. Veel teams trokken zich al snel terug, waardoor alleen Barcelona, Real Madrid en Juventus over zijn gebleven. Die drie clubs stellen dat de Super League cruciaal is voor de ontwikkeling van het voetbal.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws