PSV-icoon Nilis pleit voor nieuwe Gakpo-rol: 'Hij komt dan meer tot zijn recht'

PSV-icoon Nilis pleit voor nieuwe Gakpo-rol: 'Hij komt dan meer tot zijn recht'

03-09-2021 08:56
165

PSV-icoon Luc Nilis pleit voor een nieuwe rol van Cody Gakpo. De 22-jarige aanvaller speelt momenteel bijna al zijn wedstrijden als linksbuiten, maar Nilis denkt dat Gakpo beter tot zijn recht zou komen achter de spits.

"Als hij als valse spits of nummer tien gaat spelen, dan denk ik dat hij nog meer tot zijn recht komt", vertelt Nilis in de Skiete Willy Podcast van Voetbal International. "Dan gaat hij nog meer aan de bal komen, in de zone van de waarheid. Hij acteert nu vooral op links. Hij moet vanuit daar alles doen. Hij doet het op dit moment ook goed daar."

Nilis kent Gakpo nog van zijn tijd als spitsentrainer bij PSV. "Ik heb hem toen zien groeien als mens en als speler. Hij is een schitterend persoon en een fantastische voetballer. Ik denk dat hij het tegenovergestelde is van Ihattaren. Gakpo is een voorbeeld voor velen en hij maakt het wél waar bij PSV. Hij wil eerst bij PSV zijn top bereiken voordat hij vertrekt. Hij zet de juiste stappen in zijn carrière. Ik geniet ervan om hem te zien spelen."