Wijnaldum is kritisch en trekt aan de bel: 'Nederlandse voetbal moet veranderen'

Wijnaldum is kritisch en trekt aan de bel: 'Nederlandse voetbal moet veranderen'

03-09-2021 10:50
147

Georginio Wijnaldum trekt aan de bel: het Nederlandse voetbal moet veranderen, concludeert de middenvelder van Paris Saint-Germain in een interview met Voetbal International. Het gelijkspel tegen Noorwegen (1-1) was volgens hem een teken aan de wand.

Oranje had verreweg het meeste balbezit, maar de grootste kansen waren voor Noorwegen. "In Nederland zijn we te comfortabel, we hebben de bal en denken: het komt allemaal wel. Maar er is zo veel veranderd in het voetbal en dat van ons zou eigenlijk mee moeten veranderen", begint Wijnaldum tegenover VI.

Wedden

Meer odds

"De beste teams winnen niet meer zo snel en makkelijk van de mindere teams. Het voetbal verandert en ik vind dat we erin mee moeten als land. Wij moeten met het balbezit dat we hebben niet denken dat de kansen zo maar komen. Het moet niet meer heilig zijn."

Wel is Wijnaldum optimistisch over de toekomst van Oranje onder Louis van Gaal. "We hebben nog wel wat wedstrijden nodig, maar vanuit de basis creëerden we wel onze kansen. Tegen Turkije kwamen we op achterstand en raakten we als team van slag, dat was nu niet zo. (...) Voor deze groep is Van Gaal een goede bondscoach."