Nederlandse revelatie (20) bij Leverkusen: 'Bosz wilde me heel graag hebben'

Nederlandse revelatie (20) bij Leverkusen: 'Bosz wilde me heel graag hebben'

03-09-2021 12:17
41

Jeremie Frimpong timmert aan de weg: na periodes bij Manchester City en Celtic heeft de twintigjarige Nederlander zich in de basis geknokt bij Bayer Leverkusen. Een jaar geleden koos hij - onder meer vanwege Peter Bosz - voor Duitsland.

"Hij wilde me heel graag naar Leverkusen halen vanwege mijn kwaliteiten", zegt Frimpong in een interview met ELF Voetbal over Bosz. "Leverkusen is echt een grote club en ik had niet verwacht dat ze mij wilden hebben." Hij zal de trainer 'altijd dankbaar' zijn. "Bosz gaf me vooral veel vertrouwen."

"Het was heel vervelend dat hij na drie maanden al weg was", vervolgt Frimpong, die tegelijkertijd beseft dat het erbij hoort. "Het leven gaat door en nu moet ik het dit seizoen ook gewoon laten zien bij Leverkusen en Jong Oranje."

Frimpong debuteert deze week bij Jong Oranje, dat volgende week dinsdag een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Moldavië speelt. "Ik ben altijd blijven wachten op mijn kans. Nu is het aan mij om de bondscoach (Erwin van de Looi, red.) te overtuigen dat ik in de basis thuishoor.”