FC Transfervrij: deze spelers kunnen clubs na de transferperiode nog ophalen

FC Transfervrij: deze spelers kunnen clubs na de transferperiode nog ophalen

04-09-2021 13:15
49

De transferwindow is in de meeste Europese landen sinds woensdag gesloten. Clubs die de selectie tóch nog willen versterken, kunnen zich roeren op de markt voor transfervrije spelers. VoetbalPrimeur zet de beste opties per positie op een rij.

Doelman: Sergio Romero
De 34-jarige Argentijn speelde tot afgelopen zomer bij Manchester United. Jarenlang was Romero op Old Trafford tweede keeper achter David De Gea. Dat veranderde toen Dean Henderson een jaar geleden terugkeerde van zijn verhuurperiode aan Sheffield United. Sindsdien was Romero de derde keus onder de lat bij The Red Devils en speelde hij geen wedstrijd meer. Nu is de ex-AZ'er dus transfervrij, al wordt hij gelinkt aan een overstap naar het Braziliaanse CR Flamengo.

Rechtsback: Serge Aurier
In 2017 betaalde Tottenham Hotspur 25 miljoen euro aan Paris Saint-Germain voor de Ivoriaan. Precies vier jaar later maakte de club uit Noord-Londen bekend dat het contract van Aurier is ontbonden. The Spurs kochten Emerson Royal op Deadline Day voor 25 miljoen, waardoor de 66-voudig international overbodig was. Aurier zou er momenteel over denken om de pikante overstap naar Arsenal te maken, al zijn er ook andere clubs geïnteresseerd.

Rechter centrale verdediger: David Luiz
De Braziliaan had ook al een plekje in ons transfervrije elftal van twee maanden geleden. Luiz heeft dus nog steeds geen nieuwe club gevonden, hoewel hij dichtbij een overstap naar Benfica was. De ervaren stopper kwam echter niet tot een akkoord met de Portugezen. Nu wordt zijn naam genoemd bij SS Lazio.

Linker centrale verdediger: Eliaquim Mangala
De verdediger waar Manchester City in 2014 45 nog miljoen euro voor betaalde, speelde de afgelopen twee seizoenen bij Valencia. Mangala is sinds een paar maanden clubloos, nadat zijn aflopende contract niet werd verlengd door Los Che. Een paar maanden geleden werd de dertigjarige Fransman in verband gebracht met AEK Athene. Het is nu alweer een tijdje stil rondom hem.

Linksback: Loris Benito
Hij begon in augustus als basisspeler bij Girondins de Bordeaux, maar sinds een paar dagen is Benito werkloos. De Franse club heeft het contract van de dertienvoudig Zwisters international op 1 september ontbonden. Bordeaux maakt de reden daarvoor niet bekend, al heeft de ontbinding vermoedelijk te maken met zijn hoge salaris. Benito zou nu op weg zijn naar FC Basel, al is er nog niets officieel.

Centrale middenvelder: Jack Wilshere
Net als Luiz was Wilshere ook te bewonderen in ons eerdere transfervrije team. Inmiddels houdt de Engelsman, ooit een wonderkind bij Arsenal, zijn conditie op pijl bij Como 1907, dat uitkomt op het tweede niveau in Italië. Wilshere zal echter geen contract kunnen tekenen bij de club uit Noord-Italië: door de regelgeving mogen clubs in de Serie B geen spelers van buiten de EU aantrekken.

Centrale middenvelder: Javier Pastore
De 32-jarige Argentijn kwam drie jaar geleden voor 25 miljoen euro over van Paris Saint-Germain en had bij AS Roma nog een tweejarig contract. Toch is Pastore sinds deze week gratis op te pikken. De 29-voudig international werd bij Roma meegenomen in de grote schoonmaak van trainer José Mourinho, die onder meer Edin Dzeko en Pedro eveneens transfervrij liet vertrekken. Het is niet duidelijk wat nu de opties van Pastore zijn.

Schaduwspits: Carlos Tevez
De 37-jarige Argentijn is nog niet officieel gestopt met voetballen na zijn vertrek bij Boca Juniors. Tevez stond eigenlijk nog tot het eind van 2021 onder contract bij zijn jeugdliefde, maar hij liet zijn verbintenis in juli opzeggen. Dat kwam omdat hij mentaal niet meer de kracht had om te voetballen na de dood van zijn vader. Het is nog niet bekend of en wanneer geïnteresseerde clubs kunnen aankloppen bij Tevez.

Rechtsbuiten: Hatem ben Arfa
Nadat Bordeaux zijn contract deze zomer om 'sportieve redenen' niet verlengde, behoort de 34-jarige creatieveling nog steeds tot FC Transfervrij. Volgens Roemeense media onderhandelt clubhopper Ben Arfa momenteel met het Roemeense Rapid Boekarest, waar hij vijftienduizend euro per maand op kan gaan strijken.

Spits: Daniel Sturridge
De spits, die in het verleden furore maakte bij Liverpool, is inmiddels al anderhalf jaar lang (!) clubloos. Zijn contract bij Trabzonspor werd in maart 2020 ontbonden, nadat hij een gokschorsing van drie maanden opgelegd kreeg. Inmiddels gloort er weer licht aan het einde van de tunnel voor Sturridge: de 32-jarige Engelsman mag in een proefperiode bij La Liga-promovendus Real Mallorca een contract proberen te verdienen.

Linksbuiten: Franck Ribéry
De kans is groot dat de 38-jarige Fransman van al deze spelers als eerst weer onder de pannen is. Ribéry is volgens berichtgeving uit Italië namelijk dichtbij een overstap naar Serie A-promovendus US Salernitana, terwijl ook Hellas Verona aast op de 81-voudig international. Ribéry was in de afgelopen twee seizoenen een vaste waarde bij Fiorentina, terwijl hij daarvoor uitgroeide tot clubicoon bij Bayern München.

(Nordin 't Hart/VoetbalPrimeur)