Overmars heeft negatief contractnieuws Onana: 'Dat zie ik nu niet snel gebeuren'

Overmars heeft negatief contractnieuws Onana: 'Dat zie ik nu niet snel gebeuren'

03-09-2021 18:33
129

Marc Overmars acht de kans klein dat Andre Onana alsnog zijn aflopende contract gaat verlengen bij Ajax. De directeur voetbalzaken van de Amsterdammers wil de Kameroener echter niet koste wat het kost verkopen in de winter.

Een aantal maanden geleden werd bekend dat Ajax en Onana het niet eens konden worden over een nieuw contract. Een transfer bleef deze zomer echter uit voor de 25-jarige doelman. Volgens Overmars zorgt dat waarschijnlijk niet voor een doorbraak. "In het voetbal weet je het nooit, maar met de situatie van nu zie ik het niet snel gebeuren dat Onana verlengt", vertelt de Ajax-directeur tegenover de clubkanalen.

Overmars sluit een winters vertrek van Onana niet uit, al zal Ajax hem niet zomaar laten gaan. "Het zou kunnen, maar het moet wel een fatsoenlijk bedrag opleveren. Het zal van twee kanten moeten komen", vertelt Overmars. "Als het bedrag niet voldoende is, dan vertrekt hij in juli maar voor niks."

De Telegraaf meldt op vrijdagavond overigens dat de zaakwaarnemer van Onana, Albert Botines, zondag of maandag juist opnieuw met Ajax gaat onderhandelen over een verlenging.

Onana gaat de komende periode met Jong Ajax trainen. De achttienvoudig international zal zijn plekje in de A-selectie weer moeten verdienen, zo zei Overmars eerder.