Verweij doet Onana-boekje open: 'Gaf 2 jaar geleden aan dat hij wilde verlengen'

Verweij doet Onana-boekje open: 'Gaf 2 jaar geleden aan dat hij wilde verlengen'

03-09-2021 19:16
50

De zaakwaarnemer van Andre Onana, Albert Botines, zal spoedig om de tafel gaan met Ajax, weet clubwatcher Mike Verweij. Er zullen dan 'een heleboel dingen' besproken worden, waaronder het aflopende contract van de Kameroener. Het is volgens Verweij namelijk niet uitgesloten dat Onana alsnog verlengt.

"Ik weet dat zijn zaakwaarnemer zondag of maandag deze kant op komt", begint Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf over Onana. "Dan zullen er een heleboel dingen besproken worden. De intentie is er nu wel om hem bij te laten tekenen. Dat kan ook, als je zegt: met een gelimiteerde transfersom komt er een jaar bij. Dan kan Ajax alsnog een vastgesteld bedrag voor hem krijgen. Of Onana gaat verlengen, ligt dus heel erg aan de voorwaarden."

Vervolgens vertelt Verweij dat Onana in een eerder stadium zijn contract juist graag wilde verlengen. "Wat de fans alleen niet weten, is dat Onana twee jaar geleden aangaf dat hij heel graag zijn contract wilde verlengen. Toen heeft Overmars, zoals wel vaker gebeurt bij de directie van Ajax, het op de lange baan geschoven. Dat gebeurt nu bij Lisandro Martínez, die contractverbetering schiet ook niet op. Als je zulke dingen blijft doen, dan gaat het wel eens mis."

"Het werd veel te laat opgestart en Onana wist dat hij in juli 2022 transfervrij zou zijn, waardoor ze er niet meer uit konden komen", gaat Verweij verder. "Daarna werd hij betrapt op het gebruik van doping, waardoor er een groot probleem ontstond. Dat kwam dus niet zozeer door Onana, maar meer door Ajax." 

Marc Overmars ziet de kans dat Onana nog bijtekent overigens niet rooskleurig in, zo vertelde hij onlangs tegenover de Ajax-clubkanalen. "In het voetbal weet je het nooit, maar met de situatie van nu zie ik het niet snel gebeuren dat Onana verlengt", zei de directeur voetbalzaken van de Amsterdammers.