Brobbey niet eerste spits van Leipzig: 'Trainer zegt dat ik vanzelf kans krijg'

Brobbey niet eerste spits van Leipzig: 'Trainer zegt dat ik vanzelf kans krijg'

03-09-2021 19:53
76

Brian Brobbey laat zijn hoofd niet hangen nu hij bij RB Leipzig geen basisklant is. De negentienjarige spits ziet dat trainer Jesse Marsch momenteel kiest voor André Silva in de punt van de aanval.

Tot dusver kwam Brobbey acht minuten in actie in dit Bundesliga-seizoen. "Ik blijf gewoon hard trainen en dan zie ik het wel", vertelt de jeugdinternational voor de camera van Voetbal International. "Ik wil het de trainer gewoon moeilijk maken. Ik weet dat als ik speel, ik mijn best doe en een goaltje kan maken."

Wedden

Meer odds

Brobbey is zich er echter van bewust dat hij momenteel niet de eerste spits van Leipzig is. "De trainer heeft op dit moment Silva gekozen. Ik weet dat ik mijn kans ga krijgen en wanneer dat moment daar is, dan sta ik er", vertelt de geboren Amsterdammer, die vervolgens stelt dat Marsch hem regelmatig persoonlijk opzoekt. "De trainer praat vaak met me. Hij geeft dan aan dat ik mijn best moet blijven doen en dat mijn kans dan vanzelf komt."

Afgelopen zomer ruilde Brobbey Ajax transfervrij in voor RB Leipzig. De landskampioen wilde zijn contract graag verlengen, maar kwam na meerdere pogingen niet tot een akkoord met Brobbey.