Dallinga vervult absolute heldenrol bij Excelsior met vier goals bij Den Bosch

03-09-2021 20:35
17

Thijs Dallinga heeft zich gekroond tot de grote held van Excelsior. De 21-jarige spits scoorde maar liefst vier keer op bezoek bij FC Den Bosch, waarmee hij zijn ploeg naar een overwinning heeft geleid.

Tussen de negentiende en dertigste minuut ging Dallinga los bij Excelsior. Hij maakte in dat tijdsbestek namelijk een zuivere hattrick. Bij zijn eerste treffer tikte Dallinga de bal bekeken uit de lucht achter doelman Wouter van der Steen. Bij de 0-2 kapte de geboren Groninger een tegenstander fraai uit, waarna hij beheerst raak schoot. Zijn derde treffer maakte de aanvaller vanuit de kluts. Daarmee zorgde Dallinga er hoogstpersoonlijk voor dat er een 0-3 stand op het scorebord stond bij rust.

Na de pauze stond Marouan Azarkan even in de schijnwerpers, in plaats van Dallinga. De Feyenoord-huurling deelde een panna uit aan Teun van Grunsven, terwijl het spel al stillag. In de 74ste minuut was Dallinga weer de grote man: hij maakte toen zijn vierde treffer van de avond op aangeven van Mats Wieffer.

In de slotfase pikte Reuven Niemeijer, de andere spits van Excelsior, zijn doelpuntje ook mee door de 0-5 te produceren. Dat was ook de einduitslag. Daarmee klimt Excelsior naar de tweede plek in de Keuken Kampioen Divisie. Veel andere teams moeten echter wel nog in actie komen deze speelronde. Den Bosch staat nu achtste.