Verbeek maakt zich zorgen: 'Kijk maar naar Twente, Roda JC en NEC'

Verbeek maakt zich zorgen: 'Kijk maar naar Twente, Roda JC en NEC'

Gepubliceerd: vrijdag 3 september 2021 om 22:10vr 03-09-2021 om 22:10

Gertjan Verbeek maakt zich zorgen om sc Heerenveen. De oefenmeester van Almere City, die een Fries in hart en nieren is, vreest dat de club binnen afzienbare tijd moet afdalen naar de Keuken Kampioen Divisie.

Verbeek was in het verleden als speler en trainer werkzaam in het Abe Lenstra Stadion en is nog altijd supporter van de club. De huidige staat van Heerenveen doet hem pijn. "Je hoeft maar naar een paar zaken te kijken om te concluderen dat het al langer de verkeerde kant op gaat", zegt hij tegen Voetbal International. "De terugloop van supporters, van sponsors en dus terugloop in begroting. Het logische gevolg is de terugloop van kwaliteit op het veld."

Vooral het gebrek aan talent dat het maakt in het eerste elftal is volgens de trainer zorgwekkend. "De doorstroom van talent neemt al jaren af, doordat trainingscomplex Skoatterwâld zwaar verouderd is. In de tijd van Foppe waren we toonaangevend met onze jeugdopleiding, maar de afgelopen jaren is er weinig investering in de academie gedaan, waar clubs als Vitesse, FC Groningen en AZ dat juist wél hebben gedaan."

Al die ontwikkelingen leiden ertoe dat Verbeek vreest voor het behoud van het Eredivisieschap in Friesland. "Daar maak ik me concreet zorgen over. Ik zou het zonde vinden als een club met zo’n mooie traditie en zo’n mooi stadion in de Eerste Divisie terechtkomt. Maar je hoeft maar naar FC Twente, NEC of Roda JC te kijken om in te zien dat dit scenario reëel is."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws