Onana-dilemma verdeelt Ajax-achterban: 'Dat is moeilijk te verteren'

Onana-dilemma verdeelt Ajax-achterban: 'Dat is moeilijk te verteren'

04-09-2021 07:42 Laatste update: 10:03
121

Andre Onana hervat zaterdag na zeven maanden schorsing de training bij Ajax. De doelman moet in eerste instantie aansluiten bij Jong Ajax om daar te bewijzen de stap naar de hoofdmacht weer waard te zijn. Het dilemma waar Ajax mee zit opgescheept, de doelman heeft een aflopend contract, verdeelt ook de achterban.

Waar een deel van de supporters Onana graag weer ziet aansluiten bij de eerste selectie, ziet een ander deel van de supporters de tijd van de doelman bij Ajax als gesloten boek. "Dat het heel dubbel is, bleek ook uit een poll die we over Onana lanceerden", stelt Fabian Nagtzaam, voorzitter van de Supportersvereniging van Ajax, in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"Hij is een cultfiguur, aan wie we de prachtige Europese campagnes mede te danken hebben. Wat voor ons moeilijk te verteren is, is dat hij aangeeft niet te willen verlengen", aldus de preses. Het onderbuikgevoel van Nagtzaam zegt dat Onana reeds zijn laatste wedstrijd voor Ajax heeft gekeept.

Toch denkt Nagtzaam dat Ajax de keeper niet links moet laten liggen als hij zich weer aandient. "De werkgever moet de werknemer mogelijkheden bieden. En Ten Hag dient straks zijn beste elftal op te stellen", concludeert de preses. Ajax heeft Onana overigens ook ingeschreven voor de groepsfase van de Champions League. De keeper kan door zijn dopingschorsing alleen de laatste twee groepsduels eventueel in actie komen.