Boadu treft oude bekende: 'Ik zei: boys, dat is een hele goede tegenstander'

Boadu treft oude bekende: 'Ik zei: boys, dat is een hele goede tegenstander'

04-09-2021 08:04 Laatste update: 10:05
28

Myron Boadu treft dit seizoen met AS Monaco PSV in de groepsfase van de Europa League. De eerste wedstrijd tussen beide teams staat tijdens de tweede speelronde op het programma. De oud-spits van AZ geeft aan uit te kijken naar het duel met de Eindhovenaren.

De teamgenoten van Boadu bij Monaco vroegen na de loting wat ze konden verwachten van PSV. "Ik zei: boys, om eerlijk te zijn is dat gewoon een hele goede tegenstander", vertelt de eenmalig international in gesprek met De Telegraaf. "Daar is iedereen blij mee, net als met Real Sociedad."

Vorig jaar trof Boadu de Spanjaarden ook al in de groepsfase van de Europa League, toen nog als speler van AZ. De Alkmaarders wisten niet te winnen van Sociedad. Na een 1-0 nederlaag in de uitwedstrijd, werd er in eigen huis met 0-0 gelijkgespeeld.

Boadu is blij dat hij met Monaco in de Europa League tegenstanders van formaat treft. "Het was een flinke kater dat we de Champions League niet hebben gehaald. Dus dan hoop je op een paar aantrekkelijke tegenstanders", stelt Boadu. Twee seizoenen geleden wist de spits tweemaal te scoren tegen PSV, desondanks hield hij gemengde gevoelens over aan die wedstrijd. "Ik miste die wedstrijd toch een paar kansen, ik had er echt vijf moeten maken. Ik was twee dagen boos op mezelf."