'ADO krijgt langer tijd voor afwenden faillissement, wel tegenvaller in rechtbank'

'ADO krijgt langer tijd voor afwenden faillissement, wel tegenvaller in rechtbank'

04-09-2021 10:12
53

ADO Den Haag krijgt meer tijd om een mogelijk faillissement af te wenden, maar het overbruggingskrediet van de gemeente Den Haag (500.000 euro), kan de komende tijd nog niet gebruikt worden. Daar heeft de rechter een stokje voor gestoken.

Dat weet Omroep West. De Gemeente Den Haag bood ADO een lening van 500.000 euro aan, bedoeld om de club te helpen om de financiële problemen op te lossen. De rechtbank heeft daar echter een stokje voor gestoken. 

Wedden

Meer odds

ADO deed een poging om het geld van de gemeente te gebruiken om aan de lopende betalingsverplichtingen te voldoen, maar dat verzoek werd vrijdag door de rechter afgewezen. Er kleven 'nog te veel onduidelijkheden aan de overeenkomst die ADO en de gemeente aan willen gaan'.

De vereiste spoed, die nodig is om het geld te gebruiken, ontbreekt ook. De ADO-directie liet vrijdag in de rechtbank weten dat de club tot 1 november de salarissen en andere lopende verplichtingen kan betalen, zonder gebruik te maken van de lening.

De supporters van ADO klopten vrijdag al aan bij de gemeente met de vraag of het Cars Jeans Stadion in handen van de club kan komen. ADO is op dit moment jaarlijks zo'n één miljoen euro aan huur kwijt voor het stadion.