Mundo Deportivo verwacht 'Renovación' bij Barça: gesprekken met drie spelers

Mundo Deportivo verwacht 'Renovación' bij Barça: gesprekken met drie spelers

04-09-2021 10:32 Laatste update: 10:32
18

FC Barcelona gaat zich de komende weken richten op het verlengen van de contracten van een aantal eerste elftal-spelers. De contractsituaties van Pedri, Ousmane Dembélé en Ansu Fati zouden bovenaan het lijstje staan van voorzitter Joan Laporta.

Met dat nieuws pakt het Spaanse El Mundo Deportivo, dat kopt met het woord 'Renovación', uit. De speler bovenaan de lijst is Dembélé, wiens contract na het huidige seizoen afloopt. Barcelona heeft een eenzijdige optie om de verbintenis met één jaar te verlengen, maar moet vanwege de penibele financiële situatie in gesprek met Dembélé. De club hoopt het basissalaris van de aanvaler omlaag te krijgen en Dembélé met variabele bonussen vervolgens tegemoet te komen.

Waar Mundo Deportivo verwacht dat Barcelona en Dembélé snel met elkaar om tafel gaan, zou het eerste gesprek tussen de club en Fati al plaats hebben gevonden. Ook het contract van Fati loopt na dit seizoen af, maar Barcelona gaat de optie van twee jaar lichten. In de contractgesprekken met Fati en zaakwaarnemer Jorge Mendes zal er gesproken worden over een verbintenis tot medio 2026.

La ofensiva para renovar
Het beste ziet het er voor Barcelona vooralsnog uit in de gesprekken met Pedri. Verschillende Spaanse media meldden al dat de twee partijen het eens zouden zijn over een contractverlenging tot de zomer van 2026. Naar verluidt zet Pedri volgende week al zijn handtekening.

Barcelona heeft de afgelopen transferperiode al het nodige gedaan aan de salarislast van de club. Emerson Royal, Ilaix Moriba en Rey Manaj werden op Deadline Day verkocht en ook Antoine Griezmann vertrok (naar Atlético Madrid). Luuk de Jong werd op het allerlaatste moment toegevoegd aan de selectie van Ronald Koeman.