Verontwaardiging over houding Onana: 'Heeft al lang ergens een deal gesloten'

Verontwaardiging over houding Onana: 'Heeft al lang ergens een deal gesloten'

Gepubliceerd: zaterdag 4 september 2021 om 10:49za 04-09-2021 om 10:49

Dick Sintenie, die namens Het Parool Ajax in de gaten houdt, denkt dat Andre Onana al lang een nieuwe club gevonden heeft. Hij verwacht dat Onana, die een lange dopingschorsing uitzit, na dit seizoen transfervrij vertrekt.

Dat laat Sintenie weten bij het NH Sportcafé. Hij ziet dat Ajax nooit de regie in handen heeft gehad in de zaak-Onana. "Onana heeft al lang ergens een deal gesloten. Hij loopt na dit seizoen gratis de deur uit." Een transfer in de winterse transferperiode? Sintenie ziet het niet gebeuren. "Onana laat zich niet wegsturen. Hij kan wat extra geld pakken - zijn zaakwaarnemer ook - omdat hij transfervrij is."

Ajax heeft Onana wel ingeschreven voor de groepsfase van de Champions League. Sintenie verwacht niet dat trainer Erik ten Hag een beroep gaat doen op de Kameroener. "Maar er kan wat gebeuren met de andere keepers en dan is het de vraag: hoe stel je je dan op? Hoe principieel wil je dan zijn?"

Ook Gerard van der Lem, in het verleden werkzaam als trainer bij Ajax, stelt dat Onana zijn club in de steek heeft gelaten. "Ajax heeft hem de kans gegeven. Door Ajax is hij bekend geworden. (...) Als je hem toch moet betalen, zou ik de beste keeper opstellen. Al heb ik een goed gevoel bij Gorter", zo sluit hij af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws