Miedema doet boekje open over Olympische Spelen: 'Vooraf zat iets niet goed'

Miedema doet boekje open over Olympische Spelen: 'Vooraf zat iets niet goed'

04-09-2021 18:01 Laatste update: 18:02
50

Vivianne Miedema blikt openlijk terug op de uitschakeling van de Oranje Leeuwinnen tegen de Verenigde Staten op de Olympische Spelen. De all-time-topscorer van het Nederlands elftal miste een penalty in de strafschoppenserie, maar erkent dat er voorafgaand al het toernooi al iets speelde binnen de ploeg. 

"Zelf voelde ik me erg goed", zegt Miedema in gesprek met The Guardian. "Iedereen kon dat zien in de wedstrijden die we speelden. Maar als team voelden we aan het begin van het toernooi al dat er iets anders was dan hoe het hoorde te zijn." De aanvalsleidster kan de vinger niet op de zere plek leggen, maar weet wel waarom de eerste duels 'gewoon' gewonnen werden.

"In de groepswedstrijden waren we gewoon beter dan onze tegenstanders, we konden een hoop camoufleren door ze te outscoren. Maar daarna hield dat op", geeft ze aan. De Verenigde Staten waren in de kwartfinale na strafschoppen te sterk voor de Oranje Leeuwinnen. "Dat was een enorme teleurstelling. Er zat meer in, maar we slaagden er niet in om het af te maken."