Van der Vaart ziet Wijnaldum twijfelen en duidt probleem: Die zit naast je...

Van der Vaart ziet Wijnaldum twijfelen en duidt probleem: "Die zit naast je..."

04-09-2021 21:48
22

Rafael van der Vaart heeft zaterdag niet genoten van de eerste helft van Nederland-Montenegro. Collega-analist Pierre van Hooijdonk vindt Denzel Dumfries wel een lichtpuntje in Eindhoven."

De opbouw van Nederland was volgens Van der Vaart niet veel anders dan in de uitwedstrijd tegen Noorwegen. "Het is een beetje breien, vergelijkbaar met woensdag", aldus de NOS-analist. "Ik verwacht wel meer van het Nederlands elftal, het is een beetje besluiteloosheid. Een soort van handballen, op zich heb ik daar niets tegen...", knipoogt de partner van Estevana Polman.

Van der Vaart zag in de loop van de eerste helft vol afgrijzen hoe Georginio Wijnaldum in de buurt van het strafschopgebied vrij kwam en, na lang twijfelen, geen opening kon vinden. "Daarom missen wij een creatieve nummer tien, die dit soort ballen geeft. Daarom is het heel erg moeilijk om deze slechte tegenstander uit elkaar te spelen. Of we wel een echte nummer tien? Die zit naast je...", lacht hij na de suggestie van presentator Tom Egberts.

Van Hooijdonk heeft zijn licht laten schijnen op Dumfries, die tegen Noorwegen pas vlak voor tijd inviel, maar tegen Montenegro weer in de startopstelling is geposteerd. "We kennen hem na het afgelopen EK goed, de energie die hij erin legt. Erg gaat ook een hoop niet goed, maar hij is altijd daar. De overlap die we aan de linkerkant misschien iets te weinig zien, die komt op rechts wel voor."