Ex-profclub Achilles '29 pakt eerste punt in de competitie sinds twee jaar

Ex-profclub Achilles '29 pakt eerste punt in de competitie sinds twee jaar

Gepubliceerd: zondag 5 september 2021 om 09:58zo 05-09-2021 om 09:58

Het in 2017 uit het profvoetbal verdwenen Achilles '29 heeft voor het eerst in lange tijd een punt gepakt. De club uit Groesbeek komt tegenwoordig uit in de hoofdklasse en speelde zaterdag met 1-1 gelijk tegen FC 's-Gravenzande.

Achilles degradeerde in 2017 uit de toenmalige Jupiler League en zakte sindsdien steeds verder weg in de amateurdivisies. In oktober 2019 speelde men gelijk tegen VV Spijkenisse, maar in maart 2020 stond de club onderaan in de hoofdklasse, met één punt uit twintig wedstrijden. Door de uitbraak van het coronavirus werd de competitie voortijdig afgebroken en handhaafde Achilles zich alsnog. Dat gebeurde ook in het vorige seizoen, toen het seizoen na vijf wedstrijden – Achilles had ze alle vijf verloren – al werd beëindigd.

De Groesbekers verloren dit seizoen hun eerste wedstrijd van FC Rijnvogels en keken zaterdag tegen FC 's-Gravenzande ook tegen een achterstand aan. In de slotfase werd het langverwachte punt echter alsnog binnengesleept: Marco Kooijmans bepaalde vlak voor tijd de eindstand op 1-1.

Achilles zit overigens bij het Utrechtse DHSC in de competitie. Bij die club debuteerde Jessey Sneijder, de zoon van Wesley Sneijder, op zijn vijftiende verjaardag.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws