'Ik kan Ihattaren nu niet selecteren, zonde, maar hij speelt nergens'

'Ik kan Ihattaren nu niet selecteren, zonde, maar hij speelt nergens'

05-09-2021 11:18
54

Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi heeft niet overwogen om Mohamed Ihattaren op te roepen. De middenvelder speelt al weken niet, maar heeft onlangs een transfer naar Juventus gemaakt en komt mogelijk weer in beeld.

PSV zette Ihattaren uit de selectie en daarom speelt hij niet. Ook Van de Looi doet geen beroep op hem. "Ik kan Mo nu niet selecteren. Dat is zonde, maar hij speelt nergens. Sterker nog, hij heeft al weken niet met de groepstraining meegedaan. Wij nodigen spelers uit die het goed doen bij hun club. Het begint allemaal bij de club en de speler", zegt Van de Looi tegen Voetbal International.

"Ik hoop voor Mo dat er een goede oplossing komt, dat hij weer gaat spelen. Het is in mijn ogen dan ook geen hoofdpijndossier voor de KNVB, het is lastig voor hém. Ik begrijp dat er rondom hem wat meer speelt dan een standaard international. Dat komt door zijn dubbele nationaliteit en de status die hem is toegeschreven", zegt Van de Looi.

Van de Looi heeft momenteel geen contact met Ihattaren. "Maar als hij gewoon weer gaat spelen, komt hij vanzelf weer in beeld."