ED: mogelijke PSV-exodus, Gutiérrez en Rigo wellicht ook naar de uitgang

ED: mogelijke PSV-exodus, Gutiérrez en Rigo wellicht ook naar de uitgang

05-09-2021 13:20
61

PSV gaat na het sluiten na de zomerse transferperiode mogelijk nog drie spelers kwijtraken, meldt het Eindhovens Dagblad. Derrick Luckassen is op weg naar de uitgang, mogelijk volgen ook Erick Gutiérrez en Dante Rigo.

Luckassen is al meerdere malen verhuurd door PSV en heeft geen perspectief meer in Eindhoven. De kans is groot dat de verdediger opnieuw tijdelijk elders gestald wordt. De transfermarkt is in Turkije nog steeds geopend en Fatih Karagümrük – de huidige nummer tien van de Süper Lig – heeft belangstelling, werd eerder dit weekend duidelijk.

Ook in Mexico kunnen er nog transfers afgesloten worden, waardoor het niet ondenkbaar is dat ook Erick Gutiérrez nog vertrekt. De linkspoot maakte in 2018 een veelbelovende start in Eindhoven, maar zijn inbreng is de laatste jaren – mede door blessureleed – minimaal geweest. Volgens het ED is Gutiérrez nog steeds vastbesloten om te slagen in Europa, maar is het nog even de vraag wat hij doet als zijn perspectieven niet verbeteren. Hij heeft, indien nodig, nog tot 22 september om een club in zijn thuisland te vinden.

Wat voor Gutiérrez geldt, geldt ook voor Rigo (links op de foto, naast de Mexicaan): de Belg leek in 2018 ook voor een doorbraak te staan, maar is sindsdien nauwelijks meer in het stuk voorgekomen. Rigo bracht al één seizoen op huurbasis door bij Sparta en zijn uitleenbeurt bij ADO Den Haag werd voortijdig beëindigd: de 22-jarige middenvelder werd vervolgens bij Jong PSV gestald en komt – met een aflopend contract in zijn bezit – normaal gesproken niet meer in beeld bij de hoofdmacht.