PSV-held Nilis (54) debuteert op bescheiden niveau: '100 of 20.000: ik amuseer me'

PSV-held Nilis (54) debuteert op bescheiden niveau: '100 of 20.000: ik amuseer me'

05-09-2021 15:58
11

Tweevoudig Eredivisie-topscorer Luc Nilis staat op 54-jarige leeftijd voor het eerst op eigen benen als trainer. Dat doet hij op bescheiden niveau, bij de Belgische amateurs van SV Belisia Bilzen, maar de PSV-held geniet er met volle teugen van.

Nilis vervulde na zijn profcarrière al diverse functies bij PSV en VVV-Venlo en wil nu iets nieuws proberen. "Dat is net boeiend. Ik wil voor mezelf ontdekken wat ik als T1 waard ben. Dan zien we wel of ik hierin ambitieus mag zijn. Waar sta ik voor? Wat heb ik in mijn mars? Dit is een prachtige kans", laat hij weten aan Het Laatste Nieuws.

Wedden

Meer odds

Dat de in Eindhoven veelvuldig gelauwerde technicus op dit niveau in is gestapt, kwam voor velen als een grote verrassing. "Sommigen zullen vinden dat het 'maar' Belisia is en dat ik beter verdien, maar daar trek ik me niks van aan", stelt Nilis echter. "Honderd of twintigduizend man op de tribune, dat maakt voor mij geen verschil. Ik amuseer me."

Dat bleek wel uit een potje latjetrap op de training. "De laatste twee jongens die overbleven, moesten het materiaal naar binnen dragen. Ik kon meteen gaan douchen", knipoogt Nilis. "De kracht mag dan wel uit de benen zijn, mijn precisie heb ik nog steeds. Op dat gebied kan ik de spelers iets bijbrengen." Dat onderschrijft één van hen, die door HLN als 'spits Dean' wordt geïntroduceerd. "Het is fenomenaal. De coach heeft ons gedemonstreerd hoe je een bal best kunt raken, en die vloog alsof het niks was in de winkelhaak. Naar zo iemand kun je niet anders dan opkijken."